Odbijen: Zapad "okreće leđa" Zelenskom?

Zapad je odbijajući ubrzani prijem Ukrajine u NATO predsedniku Vladimiru Zelenskom, pokazao spremnost da ga "iskoristi i odbaci", rekla je Marija Zaharova.

Izvor: B92

Subota, 01.10.2022.

11:44

Odbijen: Zapad
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

"Zakon broj jedan Zapada kaže: "Ako ste jednom kupljeni, čak i po visokoj ceni, to ne znači da kasnije ne možete biti bačeni", izjavila je Zaharova.

Zelenski je u potpisao zahtev za ubrzano pristupanje zemlje NATO-u. Sa druge strane, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nije odgovorio na pitanje novinara da li je alijansa spremna da razmotri ovaj zahtev, prenosi "TASS".

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin juče je potpisao dokument o pristupanju ukrajinskih teritorija Rusiji, a pored njega svoj potpis su ostavili i predstavnici tih okruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: