"Otimanje i krađa": Putin hoće da prepravi mapu Evrope?

Estonska premijerka Kaja Kalas optužila je Vladimira Putina za krađu, zbog aneksije ukrajinskih teritorija i pozvala EU da pojača sankcije.

Izvor: Blic

Petak, 30.09.2022.

15:28

EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Ona je uporedila veličinu teritorije koju je Rusija otela Ukrajini sa zemljama u Evropi.

Ona je uporedila veličinu teritorije koju je Rusija otela Ukrajini sa zemljama u Evropi.

"Pogledajmo veličinu ilegalne aneksije Rusije. Rusija će objaviti da je oko 20% teritorije Ukrajine pripojeno Rusiji. Veličine je 108 800 km2 – ovo je uporedivo sa Austrijom i Belgijom zajedno. Ili Danska, Belgija i Holandija zajedno. Ili 30% Nemačke. Ili veličine Republike Koreje. Ako tome dodate Krim, teritorija je uporediva sa tri Belgije i Holandije zajedno. I oko 40% Nemačke", rekla je ona, prenosi Gardijan.

Istakla je da se radi o krađi.

"I nazovimo stvari pravim imenima. Rusija pokušava da prepravi mapu Evrope. To je otimanje zemlje. To je krađa. Putin se nada da će ovim korakom dodati legitimitet svojoj invaziji. Međunarodna zajednica to nikada neće priznati", rekla je ona.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas zvanično proglasio aneksiju četiri ukrajinska regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: