Priznali: "Stanje je alarmantno"

Lider DNR Denis Pušilin rekao je da je rusko uporište Liman na severu regiona "poluokruženo" ukrajinskom vojskom i da su vesti sa fronta "alarmantne".

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pušilin je u poruci objavljenoj na Telegramu rekao da sela Jampil i Drobiševo kod Limana "više nisu potpuno pod našom kontrolom".

Takozvana Narodna milicija Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštila je jutros da su u Donjeck stigli prvi ruski vojnici iz delimične mobilizacije.

"Prvi vojnici pozvani na služenje vojnog roka u delimičnoj mobilizaciji objavljenoj u Rusiji stigli su u zonu specijalnih vojnih operacija na teritoriji DNR. Sada na poligonima prolaze intenzivnu borbenu obuku koja uzima u obzir iskustvo bitaka poslednjih meseci. Stanovnici Narodne Republike Donjeck su sa oduševljenjem dočekali dolazak dodatnih snaga i zahvalili se predsedniku Ruske Federacije na odluci", piše "Narodna milicija" na aplikaciji Telegram.

Rusija, Sirija i Severna Koreja jedine su članice UN koje priznaju DNR kao legitimnu vladu.

Očekuje se da će kasnije danas Rusija objaviti prisajedinjenje Donjecka, teritorije koju ne kontroliše u potpunosti, Ruskoj Federaciji, kao i još tri ukrajinska regiona - Luganska, Hersona i Zaporožja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu