Rumunski ministar obrazovanja podneo ostavku

Rumunski ministar obrazovanja Sorin Čimpeanu podneo je ostavku pod pritiskom javnosti, a nakon optužbi za plagiranje univerzitetskog kursa koji je držao.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2022.

11:45

Rumunski ministar obrazovanja podneo ostavku
Foto: Profimedia

On je negirao optužbe i rekao da je preuzeo delove udžbenika za držanje kursa na Univerzitetu uz saglasnost drugih autora, preneo je Rojters.

I sam premijer Nikolae Čuka optužen je za plagiranje delova svoje doktorske teze, što on negira, podseća britanska agencija. Istraga novinskog sajta "Pres One" navodi da je Čimpeanu, bivši rektor univerziteta koji je tri puta bio ministar obrazovanja od 2014. godine, plagirao 13 poglavlja nastavnog materijala za kurs koji je držao na Univerzitetu agronomije i veterinarske medicine.

Čimpeanu je prvi put imenovan za ministra obrazovanja u vladi bivšeg premijera Viktora Ponte, koji je vratio doktorat nakon što su potvrđene optužbe za plagijat protiv njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: