Eksplozija u Kabulu, najmanje 19 žrtava - većina devojčice VIDEO

U samoubilačkom napadu na obrazovni centar u avganistanskom glavnom gradu Kabulu je ubijeno najmanje 19 osoba i ranjeno na desetine, saopštila je policija.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2022.

08:04

Eksplozija u Kabulu, najmanje 19 žrtava - većina devojčice VIDEO
Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Većina žrtava samoubilačkog napada u Kabulu su devojčice, javila je agencija Frans pres pozivajući se na izjave očevidaca."Bilo nas je oko 600 učenika, ali većina žrtava su devojčice", rekao je jedan od učenika koji je primljen zbog povreda u bolnicu.

Najmanje 19 ljudi je danas poginulo i 27 je ranjeno u napadu bombaša samoubice.

Napad je bio u obrazovnom centru u šiitskoj četvrti Dašt-i-Barča, gde se učenici pripremaju za prijemne ispite za univerzitet. Niko još nije preuzeo odgovornost za napad, ali mnogi od stanovnika oblasti gde se dogodila eksplozija su Hazari, etnička manjina koja se našla na meti ranijih napada koje je, između ostalih, izvodila teroristička organizacija Islamska država, navodi britanska agencija.

Portparol kabulske policije saopštio je i da je u napadu povređeno 27 osoba i da se on dogodio u obrazovnom centru gde se održavao prijemni ispit.

Škole u Avganistanu su obično zatvorene petkom, navodi Rojters.

"Napad na civilne ciljeve dokazuje neprijateljsku neljudsku okrutnost i nedostatak moralnih standarda", rekao je portparol policije.

On je dodao i da su snage bezbednosti stigle u to područje i da je istraga u toku.

Svedok koji je je govorio za Rojters pod uslovom da ostane anoniman saopštio je da je napadač samoubica detonirao eksploziv u obrazovnom centru.

Otkako su talibani preuzeli vlast u Avganistanu u avgustu 2021, bilo je više smrtonosnih eksplozija u džamijama i civilnim područjima, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: