Stiže nevreme u Srbiju

RHMZ je za sutra izdao upozorenje na lokalnu pojavu grmljavinskih nepogoda sa velikom količinom padavina i olujnim vetrom u zoni padavina.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2022.

12:06

Stiže nevreme u Srbiju
Ilustracija: Deposit photos/Nomadsoul1

Sutra će biti nestabilno sa lokalnom pojavom grmljavinskih nepogoda sa jakim pljuskom za kratko vreme (preko 20 mm), ponegde gradom i kratkotrajno jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Prema prognozi za sutra, biće promenljivo oblačno i toplo, u drugom delu dana sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a suvo vreme zadržave se ponegde u zapadnoj Srbiji, saopštio je RHMZ.

Lokalno se očekuju grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom ( preko 20 mm za kratak vremenski period), gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Tokom noći postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, na planinama povremeno i jak, krajem dana u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 18, najviša dnevna od 22 na jugu do 29 na zapadu zemlje.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i toplo, posle podne i uveče sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Pri intenzivnijim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada ima uslova za veću količinu padavina za kratko vreme i jak vetar u zoni padavina. Tokom noći prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Jutarnja temperatura oko 18, najviša dnevna oko 28 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, biće promenljivo oblačno uz postepeni pad temperature, pa se sledeće sedmice ponovo očekuju hladna jutra, u većini mesta ispod 10, a najviša dnevna temperatura početkom sedmice biće oko i malo ispod 20 stepeni.

Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi uz pojačan severozapadni vetar očekuju se ponegde u ponedeljak i utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: