Rusija otvara mobilizacioni punkt na granicama gde građani beže iz zemlje

Ruske vlasti najavile su da će narednih dana otvoriti i punkt za mobilizaciju u Astrahanskoj oblasti, na granici sa Kazahstanom, prenosi danas RIA novosti.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo

To je prethodno učinjeno na prelazu Gornji Lars, na granici sa Gruzijom.

Navedeno je da su se na granici sa Kazahstanom, na glavnom graničnom prelazu Karauzek stvorile kilometarske kolone automobila onih koji žele da napuste zemlju.

"Narednih dana na granici sa Kazahstanom biće postavljen privremeni punkt gde će se uručivati pozivi za mobilizaciju", navodi se u saopštenju.

Agencija dodaje da su na tom graničnom prelazu počeli da proveravaju dokumente odlazećih i porede sa federalnim registrom za mobilizaciju, da ne puštaju građane koji ispunjavaju kriterijume za regrutaciju, i koji nemaju pravo na odgađanje delimične mobilizacije ili dozvolu za odlazak.

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je ranije danas da nijedan vojni rezervista ne može da napusti zemlju. "Skrećem vam pažnju, prema zakonu, na mobilizacionoj obuci i mobilizaciji u Rusiji, građanima koji su registrovani u vojsci, od trenutka objavljivanja mobilizacije, zabranjeno je napuštanje svog mesta stanovanja bez dozvole vojnih komandi", napisao je on na svom kanalu na Telegramu.

Predsednik Državne dume je dodao da svi vojni obveznici treba da se rukovode ovom odredbom zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu