"Sve ćemo osloboditi, ali brine nas Putin"

Ukrajina je odlučna da povrati teritoriju koju će Rusija verovatno anektirati nakon glasanja, rekao je savetnik Zelenskog Mihail Podoljak.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.09.2022.

08:07

Tanjug/AP Photo

On je u intervjuu agenciji AP dodao da ozbiljno shvata pretnje Moskve da će upotrebiti nuklearno oružje u ratu sa susedom.

Savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog tvrdi da se ništa neće promeniti na bojnom polju ako u narednim danima Rusija, kao što se očekuje, bude namerila da pripoji četiri regiona južne i istočne Ukrajine.

"Oslobodićemo našu teritoriju vojnim putem, što ne zavisi od toga šta Rusija misli ili želi, koliko od vojnih sposobnosti Ukrajine", poručio je Podoljak.

On je dodao da je od vitalnog značaja da Ukrajina ponovo preuzme svu svoju zemlju koja je zaplenjena silom i to je okarakterisao kao važno ne samo za njegovu zemlju, već i za njene evropske susede.

Ukrajinski zapadni saveznici osudili su referendume koje je organizovao Kremlj kao nezakonite i lažne, napominjući da su mnogi stanovnici i dalje raseljeni zbog sedmomesecnog rata.

Proruski zvaničnici u oblastima Donjecka, Hersona, Luganska i Zaporožja istakli su da će zatražiti od ruskog predsednika Vladimira Putina da uključi te oblasti u sastav Rusije, a aneksija bi omogućila Moskvi da tretira ukrajinske regione kao zvaničnu rusku teritoriju i da ih u skladu sa tim brani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: