Oglasio se Kremlj: "Nastavljamo, još nisu oslobođene sve teritorije"

Specijalna vojna operacija će biti nastavljena, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov govoreći o ciljevima specijalne operacije u svetlu referenduma.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 28.09.2022.

15:35

Oglasio se Kremlj:
Foto: Profimedia

Teritorija Donjecke Narodne Republike još uvek nije cela oslobođena, pa je, u najmanju ruku, potrebno osloboditi celu teritoriju, izjavio je Peskov.

"Ono što mogu da vam kažem sa apsolutnom tačnošću, znate da još nisu oslobođene sve teritorije Donjecke Narodne Republike. Radi se o teritoriji u granicama 2014. Zbog toga je, u najmanju ruku, potrebno osloboditi čitavu teritoriju Donjecke Narodne Republike“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li će specijalna operacija biti nastavljena nakon što Rusija potpiše dokument o prisajedinjenju novih regiona. On je podsetio da je teritorija LNR već oslobođena. Peskov je istakao da će specijalna vojna operacija biti nastavljena nakon mogućeg prisajedinjenja novih teritorija Rusiji gde su održani referendumi. Odgovarajući na pitanje ko će štititi granice novih teritorija nakon potpisivanja četiri sporazuma i da li se planira slanje ruskih pograničnih trupa tamo, Peskov je odgovorio da je tamo u toku specijalna vojna operacija. "Naravno, ona će se nastaviti. Tamo su u toku borbena dejstva“, primetio je portparol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: