Severna Koreja ispalila balističku raketu ka vodama Južne Koreje

Severna Koreja ispalila je danas balističku raketu ka istočnim obalama Južne Koreje, saopštila je vojska Južne Koreje.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2022.

11:48

Severna Koreja ispalila balističku raketu ka vodama Južne Koreje
Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

Japanska obalska straža navela je da se za projektil, koji je ispalila Severna Koreja, veruje da je balistička raketa, ali se ne navodi gde je pala, preneo je Rojters.

Ovo je druga raketa koju je Severna Koreja lansirala ove nedelje, navodi AP.

Bela kuća je objavila da će američka potpredsednica Kamala Haris, tokom boravka u Južnoj Koreji, posetiti sutra demilitarizovanu zonu koja razdvaja korejsko poluostrvo

Ta poseta, kako se navodi, naglašava "angažman SAD vezano za pretnju koju po Seul predstavlja Severna Koreja", a potpredsednica Haris odaće počast "zajedničkoj žrtvi" desetine hiljda američkih i korejskih vojnika koji su se zajedno borili u Korejskom ratu.

Poseta američke potpredsednice dolazi nekoliko dana nakon što je Severna Koreja ispalila balističku raketu ka moru i trenutku kada se strahuje da će Pjongjang izvršiti novi nuklearni test, pošto su pokušaji administracije predsednika Džozefa Bajdena da stupi u kontakt sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom propali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: