Merkelova pogazila obećanje pa progovorila o Putinu: To nije znak slabosti, već političke mudrosti

Merkelova je, u govoru na svečanosti povodom otvaranja Helmut Kol fondacije, naglasila da se to eksplicitno odnosi i na Putinove nuklearne pretnje.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.09.2022.

11:41

Merkelova pogazila obećanje pa progovorila o Putinu: To nije znak slabosti, već političke mudrosti
EPA/EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je da bi trebalo ozbiljno shvatiti reči ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Reči shvatiti ozbiljno. Ne odmah obaciti tvrdnjom da su blef, već se sa njima ozbiljno suočiti. To nije znak slabosti već dokaz političkog pametnog delovanja”; poručila je ona.

Helmut Kol bi sve učinio da očuva i zaštiti suverenitet i integritet Ukrajine, ali nikada ne bi ispustio iz vida "dan posle", ukazala je bivša nemačka kancelarka.

Merkelova je tim rečima indirektno iznela svoj stav o situaciji u vezi sa Ukrajinom.

Merkelova je, nakon odlaska sa vlasti, rekla da se neće izjašnjavati o dnevnopolitičkim pitanjima, pa je svoj stav uvila u odgovor kako bi kancelar Kol reagovao na krizu 2022. godine.

Ona je kazala da bi Kol "paralelno uvek uzeo u obzir i ono što se trenutno čini nezamislivim, a to je kako odnose sa Rusijom ponovo razviti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: