"Prelazimo u novu fazu. Čitava teritorija će biti oslobođena"

Lider DNR Denis Pušilin izjavio je da će čitava teritorija republike, precizirana ustavom, biti oslobođena.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 28.09.2022.

11:15

Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

"Mogu da kažem sa apsolutnom sigurnošću: teritorija DNR u ustavnim granicama će biti oslobođena. Sada prelazimo u novu fazu vođenja borbenih dejstava. Sve u svoje vreme“, rekao je on novinarima.

Na teritoriji DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti održan je referendum o ujedinjenju s Rusijom. U DNR ulazak u sastav Rusije podržalo je 99,23 odsto birača.

O instruktorima NATO

Lider DNR je, takođe, rekao da instruktori NATO ne samo da obučavaju ukrajinske oružane formacije, nego se nalaze na njihovom čelu i vode ih u bitku. "Već smo imali dodira sa NATO, i to je bilo očigledno na raznim delovima fronta. Sve češće registrujemo strane instruktore, instruktore NATO, koji ne samo da obučavaju ukrajinske oružane formacije, nego su na njihovom čelu i vode ih u borbe“, rekao je Pušilin. Pored toga, kako je naveo, oružje isporučuju odavno i odavno se koristi za napade na teritoriji Donbasa i drugim oslobođenim teritorijama. "I zbog toga moramo da pobeđujemo“, rekao je Pušilin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: