Dolazi do kardinalnih promena: "Rusija je spremna"

Dmitrij Peskov rekao je da će se situacija po pitanju osiguravanja bezbednosti DNR, LNR i oslobođenih teritorija posle referenduma kardinalno promeniti.

Izvor: B92, Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"To će zavisiti od ukrajinske strane. Na kardinalan način će se promeniti situacija s pravnog aspekta, sa aspekta međunarodnog prava sa svim posledicama kada je reč o osiguravanju bezbednosti na tim teritorijama", rekao je Peskov na pitanje da li će se situacija nakon referenduma poboljšati.

Takođe, Peskov je naveo da su ruske vlasti spremne za implementaciju rezultata referenduma u DNR, LNR i na oslobođenim teritorijama.
Podsetimo, referendum o ujedinjenju s Rusijom počeo je 22. septembra a završava se danas.

Rusija spremna za pregovore s Kijevom, ali...

Rusija je i dalje spremna za pregovore sa Ukrajinom, ali paralelno se menja situacija i uslovi, rekao je Peskov. On je dodao da ciljevi specijalne vojne operacije ostaju isti.

"Predsednik Rusije je rekao da je Rusija, naravno, i dalje spremna za pregovore. Ali, kako se menja situacija, menjaju se i uslovi, o tome smo više puta govorili", rekao je Peskov i podsetio da je tokom razgovora Vladimira Putina i turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana istaknuto da je iz pregovora izašla Ukrajina i da se zbog toga nastavlja specijalna vojna operacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu