Putin ide korak dalje? Šalje vojsku VIDEO/FOTO

Dugi redovi vozila formiraju se na graničnim prelazima Rusije sa susednim zemljama, pošto je Moskva proglasila mobilizaciju zbog vojne operacije u Ukrajini.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto: Tanjug/Satellite image ©2022 Maxar Technologies via AP
Foto: Tanjug/Satellite image ©2022 Maxar Technologies via AP

Kako tvrde svetski mediji, prva mobilizacija posle Drugog svetskog rata uticala je na to da se brojni muškarci odluče na to da odu iz Rusije.

Šef kontrolnog punkta u gradu Altanbulagu rekao je da je od srede više od 3.000 Rusa ušlo u Mongoliju preko prelaza.

Svetski mediji tvrde da su se pojavile spekulacije da će do kraja septembra Rusija da zatvori granice, te se pretpostavlja da je to najverovatnije bio znak mnogima da krenu za Finsku, Gruziju, Mongoliju, Kazahstan i drugde.

Zvanični Kremlj se i dalje ne odlučuje na potez da zatvori ruske granice, ali mediji tvrde da su se na graničnim prelazima pojavili vojnici.

Ruski portal "Meduza", koji radi u inostranstvu, tvrdi da ruske vlasti planiraju da zatvore granice za muškarce koji ispunjavanju uslove za mobilizaciju i to posle referenduma koji se odvijaju u regionima Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje.

Haos na rusko-gruzijskoj granici

Propast? Dele nas dve stvari; "Imamo pravo..."

Satelitska kompanija Maksar objavila je snimke rusko-gruzijske granice, na kojoj se vidi ogromna kolona vozila koja ulazi iz Rusije u Gruziju.

Prema nekim navodima, na nekim deonicama redovi su dugi i po 16 kilometara, javlja CNN.

Svedoci tvrde da neki čekaju i po 48 sati da uđu u Gruziju, a američka televizija CNN tvrdi da su ruske snage došle na taj prelaz u oklopnom vozilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu