Premijer saopštio: Uvodimo

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da će Kanada uvesti sankcije odgovornima za smrt devojke Mahse Amini (22).

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.09.2022.

22:03

Premijer saopštio: Uvodimo
EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

I to uključujući pripadnike tzv. iranske moralne policije i njenom rukovodstvu.

"Ponovo smo videli da Iran ne poštuje ljudska prava, a to nam pokazuje smrt Mahse Amini", rekao je Trudo na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Dodao je da će vlada uvesti sankcije desetinama pojedinaca i organizacija, uključujući iransku tzv. policiju za moral. Amini je, prema navodima policije, preminula od posledica srčanog udara dok je čekala ispitivanje nakon što je uhapšena zbog neprikladne garderobe.

Medjutim, na društvenim mrežama pojavile su se informacije da je umrla nakon što je pretučena u policiji, zbog čega su širom Irana danima održavani protesti, prenosi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: