Rastu tenzije između dve NATO države; Objavljen snimak: Raspoređuju se desetine oklopnih vozila FOTO/VIDEO

Turska je danas pozvala grčkog ambasadora u znak protesta.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.09.2022.

19:37

Default images

Tvrdi da Grčka raspoređuje desetine oklopnih vozila američke proizvodnje na ostrvima za koja Ankara smatra da treba da ostanu demilitarizovana u skladu sa međunarodnim sporazumima.

Turski mediji objavili su u nedelju snimke iz vazduha za koje tvrde da prikazuju raspoređivanje grčkih oklopnih vozila na egejskim ostrvima Samosu i Lezbosu, povećavajući time tenzije između dve NATO države, koje imaju dugu istoriju rivaliteta, prenosi AP. Predsednik Redžep Tajip Erdogan u međuvremenu je upozorio da se Turska neće ustezati da brani svoja prava i interese od Grčke.

Turski zvaničnici pozvali su danas grčkog ambasadora Hristodulosa Lazarisa u tursko ministarstvo spoljnih poslova, javila je državna agencija Anadolu.

Rečeno je da je Turska takođe uložila protest Vašingtonu, ali nisu izneti detalji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: