Srbija spremila žestok odgovor Briselu, Vučić će se obratiti javnosti u naredna 72 sata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pripremio je u ime Srbije odlučan i žestok odgovor briselskoj administraciji.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 26.09.2022.

21:10

Srbija spremila žestok odgovor Briselu, Vučić će se obratiti javnosti u naredna 72 sata
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Odgovor će saopštiti javnosti najkasnije u roku od 72 sata, prenose "Novosti".

Prema izvorima "Novosti", šef države je bio šokiran i ljut posle izjave portparola Evrospke unije Petera Stana, tvorca čuvene sintagme o "odgovornosti obe strane" i u slučajevima kad specijalci ROSU pucaju na nenaoružane Srbe na Kosovu i Metohiji, koji je danas nastavio svoj antisrpski diskurs poručujući našoj zemlji da je "pod prismotrom EU", a sve zbog potpisivanja benignog Plana o konsultacijama između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije koji je nedavno potpisan u NJujorku.

Predsednik Srbije je, kako saznaju "Novosti", bio vidno revoltiran nastupom Stana i priprema odgovor "bez dlake na jeziku", tim pre što se glasnogovornik kluba 27 nije oglašavao kad su albanski ekstremisti nedavno u Babinom Mostu pokušali da ubiju srpskog mladića ili kada je u četvrtak 30 do zuba naoružanih pripadnika takozvane vojske Kosova upalo na sever, u dubinu teritorije opštine Zubin Potok. To je Stano prećutao, ali nije propustio priliku da preti Srbiji zbog tehničkog plana sastanka šefova resora srpskog i ruskog MSP, a u kojem ne postoji nijedna stavka koja se tiče aspekata bezbednosti.

Podsetimo, portparol Evropske unije Peter Stano danas je dao izjavu povodom potpisivanja sporazuma Ministarstva spoljnih poslova Srbije o konsultacijama sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije.

"Živimo u vremenima kada je Rusija pokrenula nelegalnu i nelegitimnu invaziju na suverenu zemlju, na susednu Ukrajinu... Ako u ovim okolnostima vidimo da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije prihvata konsultacije, redovne konsultacije, s ministarstvom spoljnih poslova zemlje koja čini zločinačku agresiju, to predstavlja vrlo jasan znak o njihovoj nameri da ojačaju svoje veze, da dalje osnaže odnose između Srbije i Rusije. A to jeste povod za ozbiljna pitanja", rekao je Stano i dodao:

"Evropska unija je bila jasna prema svojim partnerima, a posebno prema zemljama koje su u procesu pristupanja, poput Srbije, koja je kandidat. Odnosi s Rusijom u trenutnim okolnostima ne mogu da budu uobičajeni i poslovni. Nemoguća je saradnja s ovim režimom, koji čini toliko krivičnih dela i zločina, i mi to shvatamo veoma ozbiljno i pratimo", naglasio je portparol EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: