Tras: "Ne treba da slušamo Putinovo zveckanje oružjem"

Premijerka Liz Tras rekla je da Velika Britanija i njeni saveznici ne bi trebalo da slušaju "zveckanje oružjem" ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.09.2022.

16:57

Tras:
EPA-EFE/Peter Foley

"Ne bi trebalo da slušamo njegovo zveckanje sabljom i njegove lažne pretnje. Umesto toga, ono što treba da uradimo je da nastavimo da uvodimo sankcije Rusiji i da nastavimo da podržavamo Ukrajince", rekla je Tras za CNN u intervjuu, koji je danas emitovan.

Ona je rekla da je imala veoma dobar sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Njujorku. Suočila se i sa pitanjima u vezi sa odnosom njene zemlje sa Francuskom nakon što je tokom kapanje za izbor novog premijera rekla da još nije jasno da li je on prijatelj ili neprijatelj.

"Radujem se što ću raditi sa njim u budućnosti", kazala je Tras. Ona je naglasila da britanski saveznici moraju zajedno da rade na svom stavu prema Kini kao i prema Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: