Uskoro pripajanje Rusiji? Zaporožje kaže "da"

Stigli su prvi rezultati refenduma u Zaporožju.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2022.

15:42

Uskoro pripajanje Rusiji? Zaporožje kaže
EPA-EFE/STRINGER

Prvog dana referenduma u regionu Zaporožja, 93 odsto onih koji su učestvovali na glasanju, opredelilo se za pripajanje te oblasti Ruskoj Federaciji, saopštio je Krimski republički institut za politička i sociološka istraživanja, javlja danas TASS.

Prvog dana referenduma, 23. septembra, glasalo je 500 stanovnika, njih 93 odsto se opredelilo za pripajanje regiona Zaporožja Rusiji, a sedam odsto je bilo za ostajanje regiona u sastavu Ukrajine, naveo je institut.

U samoproglašenima Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR, LNR) i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, koje su pod ruskom kontrolom, referendumi o pripajanju Rusiji počeli su 23. i traju do 27. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: