Gde je nestao Putin?

Poslednji put Putin je viđen u javnosti 21. septembra kada je posetio tehničku školu i koncert u Velikom Novgorodu.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2022.

13:11

Gde je nestao Putin?
EPA-EFE/GRIGORY SYSOYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Odmah posle koncerta, prema izvorima, počela je pauza u Putinovim javnim aktivnostima, koja će trajati najmanje nedelju dana.

Nakon što je proglasio delimičnu mobilizaciju, ruski predsednik Vladimir Putin nestao je iz javnog prostora, javljaju ruski nezavisni mediji.

Navodno, bilateralni susreti su unapred snimljeni, što pres-služba najavljuje u pravom trenutku kako bi se stvorio utisak da predsednik radi u kontinuitetu. Kremlj planira da objavi snimak najmanje do sledećeg četvrtka, kada bi predsednik trebalo da poseti veliki industrijski region, navodi jedan od izvora upoznat sa Putinovim rasporedom.

Drugi izvor kaže da Putin od prošle srede uveče odmara "dušom i telom" u svojoj rezidenciji na Valdaju u Novgorodskoj oblasti.

Naime, pored glavne kuće službene rezidencije nalazi se banjski kompleks sa blatnim kupatilom i bazenom. U ovom delu se nalazi i hokejaški teren, gde predsednik voli da okuplja prijatelje i igra hokej, kaže jedan od izvora.

Pročitajte još:

Raste strah od nišana: Rusi "birajte"

"Kriv je Zapad"

"Planirani teroristički akt": Poginuo poslanik

On je u četvrtak i petak telefonom razgovarao sa predsednikom Turkmenistana i prestolonaslednikom Saudijske Arabije. Takođe u petak, sajt Kremlja objavio je vest o sastanku sa članovima Saveta bezbednosti. Međutim, prema izvorima, ovo drugo je moglo biti prethodno snimljeno, prenosi Večernji list.

Ali najzanimljivije je da Putin nije došao na Z-koncert u samom centru Moskve u znak podrške "referendumima" na okupiranim teritorijama Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je na pitanje zašto predsednik nije došao tamo rekao da ima posla u Kremlju.

Poslednji put Putin je viđen u javnosti 21. septembra kada je posetio tehničku školu i koncert u Velikom Novgorodu. Odmah posle koncerta, prema izvorima, počela je pauza u Putinovim javnim aktivnostima, koja će trajati najmanje nedelju dana. Istovremeno, TV kanali nastavljaju da prikazuju scene sa Putinovim učešćem. Peskov je takođe negirao da se Putin odmara u svojoj rezidenciji Valdaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: