U Hrvatskoj uhapšena četvorica Hrvata, Srbin i Makedonac

Hrvatska policija razotkrila je šestočlano kriminalnu grupu, među kojima su i po jedan Makedonac i Srbin.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2022.

15:24

U Hrvatskoj uhapšena četvorica Hrvata, Srbin i Makedonac
Foto: Profimedia

Oni se terete da su od septembra prošle godine krijumčarili heroin u Hrvatsku i potom ga prodavali na narko tržištu Istarske, Zagrebacke i Splitsko-dalmatinske županije.

Osumnjičeni su heroin nabavljali na području jedne od zemalja jugoistočne Evrope, pa su ga krijumčarili na područje tri hrvatske županije u kojima su, po policijskoj sumnji, u prodaju stavili najmanje 4,2 kilograma heroina, a prilikom hapšenja od njih je zaplijenjeno 3,9 kilograma, prenela je Hina. Za neovlašćenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinackog udruženja policija sumnjiči 43-godišnjeg državljanina Severne Makedonije, 59-godišnjeg državljanina Srbije, i četvoricu hrvatskih državljana starih 66, 49, 47 i 42 godine.

Još se traga za 42-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Dodaje se da su na prodaji 4,2 kilograma heroina zaradili najmanje 80.000 evra koje su međusobno podelili, dodaje policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: