"Srpske službe bezbednosti pažljivo i intenzivno prate..."

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin predsedavao je danas 15. sednicom Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2022.

12:25

Ilustracija: Tatoh/Shutterstock

Na sednici je razmatrana bezbednosna situacija u zemlji i okruženju.

Kako je saopšteno iz MUP-a, ministru su predočene mere i radnje koje su preduzete u prethodnom periodu u svrhu očuvanja mira i stabilnosti države.

"Srpske službe bezbednosti pažljivo i intenzivno prate sva dešavanja koja se odvijaju u Srbiji, ali i regionu, kao i na Istoku Evrope. Naše službe preduzimaju sve mere i radnje neophodne da se stabilnost naše države očuva i zaštiti. Država na čelu sa predsednikom (Srbije Aleksandrom) Vučićem vam je duboko zahvalna", poručio je Vulin.

Na sastanku je bilo reči i o energetskoj bezbednosti u uslovima globalne krize, pa je ministar podvukao da je energetska bezbednost neodvojivi deo nacionalne sigurnosti i da su srpske službe bezbednosti posebno posvećene radu na zaštiti našeg energetskog sektora.

Sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, pored stalnih članova ovog tela, prisustvovali su i predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbednosno-informativne agencije, Vojnoobaveštajne agencije, Vojnobezbednosne agencije, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva finansija, Кancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost, kao i Кomesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: