Haos na nebu iznad Moskve; Goodbye, majko Rusijo VIDEO

Sajt FlightRadar24 objavio je snimak ogromne gužve na nebu iznad Rusije, nastalu odmah nakon što je Putin proglasio mobilizaciju.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2022.

13:47

Haos na nebu iznad Moskve; Goodbye, majko Rusijo VIDEO
EPA-EFE/WU HONG/Ilustracija

Od trenutka kada je ruski predsednik u sredu ujutro izdao naređenje o mobilizaciji rezervnog sastava koje se odnosi na 300.000 muškaraca, počelo je i masovno bukiranje letova za destinacije van zemlje.

Tako su za kratko vreme rasprodati svi letovi za Jermeniju, Srbiju i Tursku. Ruski državljani su odmah rezervisali karte kako bi pobegli iz zemlje i tako izbegli odlazak na ratište, prenosi sarajevsdki portal Klix.ba.

O kakvoj gužvi se radilo samo juče na ruskim aerodromima najbolje pokazuje animacija stranice Flight Radar koja prati avionske letove.

"Letovi poleću iz Moskve i Sankt Peterburga danas. AP izveštava da su međunarodni letovi koji polaze iz Rusije ili rasprodati ili su naglo porasli nakon što je Putin najavio mobilizaciju rezervista", naveli su iz FlightRadar24.

Avio karte na crnom tržištu dosežu cene i do vrtoglavih 10.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: