Mediji: Priveden Srđan Nogo, opet; nakon pretresa određeno zadržavanje

Beograd -- Po nalogu Posebnog odeljenaj za visokotehnoloski kriminal Višeg javnog tužilaštva određen mu pritvor do 48 sati, prenose mediji.

Izvor: B92, Novosti
Podeli
EPA-EFE/ SASCHA STEINBACH/Ilustracija
EPA-EFE/ SASCHA STEINBACH/Ilustracija

Nogu je po nalogu Posebnog odeljenaj za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva određen pritvor do 48 sati , saznaje "Telegraf.rs".

Razlog privoženja je krivično delo ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika odbora za pravosuđe.

Podsetimo, Nogo je bio privođen i u januaru 2022, zbog sumnje da je razbio glasačku kutiju prilikom glasanjana referendumu.

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je nakon upoznavanja sa operativnim podacima MUP RS u vezi objave na društvenoj mreži “Twitter” u kojoj se iznose pretnje po život predsednika Republike, Aleksandra Vučića, i narodnog poslanika Vladimira Đukanovića, uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za VTK SBPOK MUP RS, kojim je traženo utvrđivanje činjeničnog stanja i prikupljanje dokaza o postojanju krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz čl 138 st. 3 u vezi st. 1 učinjenog na štetu navedenih lica.

U jutarnjim časovima 22. septembra 2022 godine izvršen je pretres prebivališta osumnjičenog Noga na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu, kojom prilikom je privremeno oduzeta određena informatička oprema i municija za vatreno oružje. S obzirom da osumnjičeni Nogo u momentu pretresa nije bio na adresi stanovanja, policija je preduzela radnje i mere radi njegovog pronalaženja. Nakon stupanja u kontakt sa osumnjičenim istom je određeno zadržavanje na osnovu naredbe tužilaštva u trajanju do 48 časova na osnovu zakonom predviđenih razloga, u kom roku će uz krivičnu prijavu i utvrđene dokaze biti priveden radi saslušanja i sprovođenja daljih dokaznih radnji u Posebno tužilaštvo za VTK.

O daljem toku postupka i donetim javnotužilačkim odlukama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu