Hladno-topla igra Bele kuće: Ništa strašno, ali pratimo

Reakcije na Putinov jutrošnji govor se samo nižu. Na red je došla i reakcija zvaničnika Bele kuće.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Andrea Izzotti
Ilustracija: Shutterstock/Andrea Izzotti

Sjedinjene Američke Države ozbiljno shvataju reči predsednika Rusije Vladimira Putina o nuklearnom oružju, ali za sada ne vide potrebu da se poveća spremnost sopstvenih snaga za strateško odvraćanje, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi u intervju za televiziju Ej-Bi-Si.

"To je neodgovorna retorika za nuklearnu državu. Mi to ozbiljno shvatamo i, koliko možemo, pratimo njihovu stratešku konfiguraciju kako bismo prilagodili našu u slučaju da se ukaže potreba za tim. Trenutno ne vidimo nikakve indikacije da je to potrebno", rekao je Kirbi.

On je upozorio da bi primena nuklearnog oružja od strane Rusije imala teške međunarodne posledice i pretvorila bi je u odmetnika na svetskoj sceni.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju naciji upozorio da bi onima, koji pokušavaju da ucene Rusiju nuklearnim oružjem, „ruža vetrova“ mogla da se okrene na njihovu štetu.

Ranije, generalni sekretar NATO je rekao da mobilizacija hiljada dodatnih vojnika koju je najavio ruski predsednik Vladimir Putin dovešće do eskalacije sukoba u ratu u Ukrajini.

"Njegova pretnja upotrebom nuklearnog oružja bila je opasna i nepromišljena retorika", rekao je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu