Potvrđeno: Poginuli vojnici u sukobima na granici

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je danas da je 71 azerbejdžanski vojnik poginuo tokom ove nedelje u obnovljenim sukobima na granici sa Jermenijom.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2022.

12:04

Potvrđeno: Poginuli vojnici u sukobima na granici
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Jermenija i Azerbejdžan, koji se decenijama bore oko Nagorno-Karabaha, međusobno se optužuju za započinjanje niza graničnih oružanih sukoba 12. septembra.

Prema ranijoj izjavi jermenskog premijera Nikola Pašinjana, u ovim sukobima poginulo je 105 jermenskih vojnika.

Jermenija i Azerbejdžan dogovorili su prekid vatre koji je na snazi od srede u 20:00 časova po lokalnom vremenu.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija okupiće se danas na još jednom sastanku povodom nedavne eskalacije situacije na jermensko-azerbejdžanskoj granici, saopšteno je iz UN.

Sastanak će biti održan na zahtev Jermenije, a SB UN već je u sredu na konsultacijama iza zatvorenih vrata razmatrao situaciju na granici između dve države, dok će današnja sednica biti javna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: