Rusi beže, panika FOTO

Britansko ministarstvo odbrane tvrdi da su se neke ruske jedinice povukle u Ukrajini u dobrom stanju, a druge su "pobegle u panici".

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2022.

10:35

Rusi beže, panika FOTO
Foto: Tanjug/AP/Evgeniy Maloletka

Ministarstvo je to objavilo na društvenoj mreži Tviter u okviru dnevne obaveštajne procene situacije.

Ova objava dolazi posle napredovanja ukrajinskih snaga.

"Ukrajinske snage nastavljaju konsolidirati kontrolu nad novooslobođenim područjima harkovske oblasti. Ruske snage su se uglavnom povukle iz područja zapadno od reke Oskil", navodi se u objavi ministarstva odbrane Velike Britanije. "Način na koji su se ruske snage povukle u poslednjih nedelju dana je varirao. Neke jedinice su se povukle u relativno dobrom stanju i pod kontrolom, dok su druge pobegle u očitoj panici. Ruska vojska ostavila je iza sebe vrednu opremu, a među njima je radar zoopark i najmanje jedno kontrolno vozilo IV14", dodaje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: