"Samouništenje"

Južna Koreja upozorila je danas Severnu Koreju da će je korišćenje njenog nuklearnog naoružanja odvesti do samouništenja, javlja AP.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.09.2022.

07:33

EPA/KCNA EDITORIAL USE ONLY

To upozorenje usledilo je nakon što je Severna Koreja usvojila zakon koji omogućava da koristi preventivno svoje nuklearno oružje. Ministar odbrane Južne Koreje Li Jong Sup ocenio je da će taj zakon samo produbiti izolaciju Severne Koreje.

Li Jong je istakao da će Južna Koreja pojačati svoju preventivnu odbranu od mogućih napada, raketnu odbranu i tražiti pomoć Sjedinjenih Država da se odbrani, uključujući korišćenje nuklearnog oružja.

Prošle sedmice Severna Koreja je usvojila zakon koji omogućava preventivnu upotrebu nukleranog naoružanja ukoliko se suoči sa neizbežnim napadom.

Predsednik Severne Koreje Kim Jong Un rekao je, u parlamentu, prilikom usvajanja tog zakona, da Pjongjang nikada neće odustati od nuklearnog naoružanja jer je ono neophodno zbog pretnji od Sjedinjenih Država.

Tokom ove godine, Severna Koreja je izvela neuobičajeno veliki broj probnih lansiranja raketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: