"Provocirate"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je kolektivnii Zapad zbog insistiranja na politici provokacije Moskve.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2022.

08:26

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Kako prenosi Raša tudej, Erdogan je to rekao nakon sastanka s predsednikom Srbije s kojim se sastao u Beogradu, u okviru svoje balkanske turneje usmerene ka promociji turske regionalne diplomatije.

"Jasno mogu da kažem da smatram da politika Zapada prema Rusiji nije ispravna, jer je ta politika bazirana na provokacijama", rekao je Erdogan.

"Neću sada da imenujem, ali postoji nekoliko zapadnih zemalja čiji pristup tom pitanju, kako mi smatramo, nije korektan. Jer, kada sledite politiku provokacija nećete postići rezultate", istakao je Erdogan.

Ankara se zalaže, kako prenosi Raša tudej, za balansiranu politiku koja je već dala razultate u vidu sporazuma o žitu postignutog krajem jula, dodao je turski predsednik.

Takođe je komentarisao i isporuke ogromnih količina oružja Ukrajini, rekavši da su to "ostaci".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: