"Izjava Erdogana je zastrašujuća"

Bivši šef diplomatije BiH Zlatko Lagumdžija ocenio da je Erdogan u utorak u Sarajevu dao "zastrašujuću izjavu" kada je poručio Bošnjacima da ne veruju Zapadu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2022.

10:11

Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Podsetimo, turski predsednik je tokom posete Sarajevu kazao da "Zapad postoji da bi podelio i iscepao muslimane", a Lagumdžija, koji je i dugogodišnji predsednik SDP-a, a sada neformalni lider nove koalicije Socijaldemokrati BiH - Zeleni pokret, kaže da je Erdogan svetski državnik, a ova njegova izjava je zastrašujuća.

"Radi se o vrlo ozbiljnom čoveku i ta njegova izjava je duboka pogubna za BiH. To je čista poruka Bošnjacima da ne veruju Zapadu. Ko je alternativa Zapada? Alija Izetbegović je spajao muslimane u svetu, mogao je iz Teherana otići u Rijad itd. Bakir Izetbegović je upao u procep podela u muslimanskom svetu. U Egiptu nemamo ni ambasadora, ušli smo u procep izmedju Teherana i Rijada", rekao je Lagumdžija gostujući na sarajevskoj N1 TV i dodao:

"Njegov rahmetli (pokojni) otac je 1996. svojom rukom napisao na plakatu, pomnožili su nas sa nulom tada na izborima, 'nas podržava i Istok i Zapad'. Na toj kampanji je SDA počistio sve i nas i druge. 26 godina nakon toga smo došli u situaciju da nas ne podržava ni Istok ni Zapad. Dovodimo Erdogana da nam šalje poruke da treba da se plašimo Zapada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: