Vučić sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za subotu ujutru, saznaju mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2022.

09:12

Vučić sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Kako navode Novosti, sednica je zakazana za osam časova.

Ovo telo se sastaje posle susreta šefa države sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, ali i posebnim emisarima Berlina i Pariza Jensa Pletnera i Emanuela Bona koji stižu u našu zemlju nakon zajedničkog pisma Olafa Šolca i Emanuela Makrona.

Zato se očekuje da glavna tema upravo budu dešavanja na KiM i bezbednosni izazovi, naročito posle odluke vlade Aljbina Kurtija da zabrani upotrebu srpskih registarskih oznaka, što je podiglo tenzije.

Osim toga, biće reči i o energetskoj bezbednosti i pripremama države za jednu od najizazovnijih zima u poslednjih nekoliko decenija. Takođe, govoriće se i o hibridnom ratu koji se vodi protiv Srbije i o sajber bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: