Od ponoći primena sporazuma – na Jarinju mirno VIDEO

Od ponoći je počela primena sporazuma o ličnim dokumentima između Beograda i Prištine, a rano jutros na administrativnom prelazu Jarinje situacija je mirna.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.09.2022.

07:40

Od ponoći primena sporazuma – na Jarinju mirno VIDEO
Foto: TV Prva

Od ponoći je na snazi i uredba o preregistraciji srpskih tablica, a kako javlja izveštač Tanjuga, na prelazu nema vozila, ali se očekuje da se i dalje na registarske oznake na automobilima u oba pravca lepe stikeri kao što je bilo juče.

U blizini Jarinja vidljivo je pojačano prisustvo Kfora, čiji se pripadnici nalaze na oko dva kilometra od prelaza.

Na oko 800 metara udaljenosti postavljen je veći punkt kosovske policije i njihove specijalne jedinice.

Na prelazu su na vidnim mestima postavljene table sa "disklejmerima", odnosno obaveštenja u kojima se objašnjava da se omogućavanje korišćenja ličnih karata koje je izdala Priština vrši isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Beograd i Priština postigli su dogovor o ličnim dokumentima, prema kojem Beograd ukida dokumenta za vlasnike ličnih karata koje su izdale privremene prištinske institucije, dok ih Priština neće uvoditi za građane sa ličnim kartama Srbije.

Prelepljene tablice RKS

Registarske oznake RKS na automobilima u Severnoj Mitrovici prelepljene su oznakama KM koje imaju srspke registarske tablice.

Kako javlja reporter portala "Kosovo onlajna", nalepnice KM se mogu videti na mnogim automobilima širom Severne Mitrovice, koji su imali RKS registarske oznake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: