Mirno na Jarinju

Situacija na administrativnom prelazu Jarinje, nekoliko sati uoči početka važenja sporazuma o ličnim dokumentima između Beograda i Prištine, sada je mirna.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2022.

17:39

Mirno na Jarinju
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kako javlja izveštač Tanjuga, kao i do sada, na registarske tablice na automobilima u oba pravca lepe se bele nalepnice.

Na 700–800 metara od administrativnog prelaza Jarinje nalazi se punkt kosovske policije, a ispred objekta parkirana su tri hamera. Pripadnici KP naoružani su automatskim puškama.

Oko dva kilometra dalje ekipa Tanjuga uočila je dva hamera američkog Kfora. Na svim carinskim punktovima na administrativnim prelazima od jutros su na vidnim mestima postavljeni ''disklejmeri'', odnosno obaveštenja u kojima se objašnjava da se omogućavanje korišćenja ličnih karata koje je izdala Priština vrši isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

U obaveštenjima se navodi i da korišćenje ličnih karata koje je izdala Priština ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od Rezolucije SB UN 1244. Beograd i Priština postigli su dogovor o ličnim dokumentima, prema kojem Beograd ukida dokumente za vlasnike ličnih karata koje su izdale privremene prištinske institucije, dok ih Priština neće uvoditi za građane sa ličnim kartama Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: