Otkazan Evro prajd; Brnabić potvrdila: "Jasno smo rekli... čeka nas pakao"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić gostujući u Jutru na TV Prva prokomentarisala je odluku da Evro prajd bude otkazan.

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2022.

09:58

Otkazan Evro prajd; Brnabić potvrdila:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Poručila je danas da svi kapaciteti Srbije u septembru moraju biti usmereni na Kosovo i Metohiju, kako bi se sprečio bilo kakav vid nasilja i obezbedio mir, i da je to prioritet.

Brnabić je istakla da će u narednom periodu imati određene sastanke, kao i da će svi kapaciteti u septembru biti usmereni na KiM.

Ona je po pitanju odlaganja Evro prajda, istakla da je upravo SNS prvi put obezbedio Prajd, kao i odrzavanje parade u prethodnih osam godina, čime je, kaže, ta stranka pokazala koliko poštuje ljudska prava.

"Ja ću imati sastanke u narednim danima. Vi to pričate Vladi, na kraju kraju krajeva predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i stranci koja je obezbedila da se Prajd održi u Srbiji. Ta stranka je obezbedila da se osam godina održava Prajd i pokazala je do koje mere se poštuju ljudska prava. Ova godina je teška. Ovaj septembar je težak. Čeka nas pakao. Naš mir i stabilnost... Svi naši kapaciteti moraju biti usmereni na to da sprečimo bilo kakvo naselje na tzv. Kosovu, a ako neki deo ode na Prajd - Srbija će biti ranjivija".

Istakla je da je u ovom momentu na leđima Srbije toliko tereta da to nije moguće da se izdrži.

"Jano smo rekli, usled tenzija u regionu i mogućnosti da se povećaju tenzije, smatramo da Prajd u ovom trenutku ne treba da se održi", zaključila je.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić na jučerašnjem obraćanju saopštio je da će "Evro prajd" biti otkazan.

Vučić je u obraćanju javnosti objasnio da nije srećan zbog toga, kao i da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država takvu odluku donela pritisnuta brojnim problemima.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: