"Zelenski ucenjuje Zapad"

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski granatiranjem nuklearne elektrane Zaporožje ucenjuje Zapad.

Izvor: Sputnjik

Subota, 27.08.2022.

14:52

Foto: Profimedia

To je izjavio zamenik šefa komiteta za Zajednicu nezavisnih država ruske Državne dume Konstantin Zatulin.

Kako je rekao, upravo bi zbog tih postupaka Zelenski mogao da izazove gnev Zapada i da to može dovede do toga da ga se "odreknu".

"Tim postupcima Zelenski ne ucenjuje samo Rusiju, već i Zapad. To može da izazove nezadovoljstvo zapadnih šefova", kazao je Zatulin.
Takođe je naveo i da uprkos tome što se na Zapadu stvara "anđeoski" lik Zelenskog, oni bi mogli da se odreknu njega, baš kao i bilo koga drugog, a upravo se to i događa".

Prethodno je list "Bild" objavio članak o tome da bi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni mogao da se useli u predsedničku palatu , uz napomenu da bi general mogao da nasledni Zelenskog nakon okončanja borbenih dejstava u Ukrajini, jer bi mogao da podari tračak nade svojim sugrađanima.

Prema pisanju lista, "Valerij moćni", kako autor članka naziva Zalužnog, dokazao je da poseduje "liderske kvalitete i vojnu domišljatost", te da generala u Ukrajini smatraju patriotom i iskusnim borbenim oficirom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: