Iran potvrdio da je primio tekst nuklearnog sporazuma

Iran je danas saopštio da je posredstvom EU dobio od SAD "konačnu" verziju teksta dokumenta o obnavljanju nuklearnog sporazuma.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.08.2022.

19:00

Iran potvrdio da je primio tekst nuklearnog sporazuma
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

"Večeras je Iran dobio odgovor SAD preko Evropske unije i u Teheranu se taj tekst pažljivo razmatra. Po završetku revizije Iran će podeliti svoj stav sa EU, kao koordinatorom nuklearnih pregovora", rekao je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani, prenosi Rojters.

Posle 16 meseci nestalnih, indirektnih američko-iranskih pregovora sa zvaničnicima EU koji su posredovali između dve strane visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je 8. avgusta da je konačna ponuda na stolu i da se odgovor očekuje u roku od nekoliko nedelja.

Iran je prošle nedelje poslao dodatne primedbe i stavove povodom teksta dogovora i pozvao Sjedinjene Države da pokažu fleksibilnost u rešavanju tri preostala pitanja, ne navodeći o kojim pitanjima se radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: