Prva zemlja koje dobila ministra za kafu i palmino ulje

Premijer Papue Nove Gvineje objavio je nov sastav vlade, u kojoj su ne samo neka nova lica, već i neke nove funkcije, uključujući i poziciju ministra za kafu.

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2022.

10:02

Prva zemlja koje dobila ministra za kafu i palmino ulje
EPA/EFE/MAXIM SHIPENKOV

Ova funkcija, prva takva u svetu, pokazuje posvećenost vlade ekspanziji ključnih poljoprivrednih industrija, rekao je premijer DŽejms Marape, koji je pobedio u trci za reizbor ranije ovog meseca, nakon parlamentarnih izbora obeleženih nasiljem i optužbama za prevaru birača, piše londonski Gardijan.

Marape je takođe prvi put imenovao i ministra za palmino ulje.

„Ova imenovanja ističu poljoprivredu na značajan nacin, kako bismo videli rast poljoprivrede u zemlji“, rekao je on objavljujući sastav nove vlade od 33 člana.

Prvi ministar za kafu Papua Nove Gvineje postao je novopečeni poslanik DŽo Kuli iz okruga Anglimp-Saut Vagi, u centralnom planinskom regionu.

Kafa iz ove zemlje pojavila se poslednjih godina kao poželjan uvoz, pri čemu kafići širom Australije, SAD i Japana služe kafu napravljenu od zrna uzgajanih u Papui Novoj Gvineji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: