"Razumno su odgovorili"

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj izjavio je danas da je Iran dao "razuman odgovor" na najnoviji predlog EU o nuklearnom sporazumu sa SAD.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.08.2022.

14:54

EPA/EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

"Postojao je predlog od mene kao koordinatora pregovora i odgovor Irana koji sam smatrao razumnim. Preneto je Sjedinjenim Državama koje još nisu zvanično odgovorile", rekao je Borelj na jednom univerzitetskom događaju na severu Španije, preneo je Rojters.

Iran je prošle nedelje saopštio da je uputio "pisani odgovor" za obnavljanje nuklearnog sporazuma sa svetskim silama, preneo je AP.

Iranska državna novinska agencija IRNA nije iznela detalje o sadržini ovog odgovora, ali je sugerisala da Teheran i dalje ne prihvata predlog, uz posredovanje Evropske unije, uprkos upozorenjima da više neće biti pregovora.

Diplomate i zvaničnici rekli su za Rojters da, bez obzira da li Teheran i Vašington prihvate konačnu ponudu EU ili ne, nijedna strana verovatno neće proglasiti pakt "mrtvim", jer je njegovo održavanje u životu u interesu obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: