"Pale" teške reči – oštar odgovor: "Začepi usta"

Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una odbacila je sporazum o razoružanju za pomoć koji je ponudio predsednik Južne Koreje.

Izvor: B92

Petak, 19.08.2022.

22:06

Tanjug/South Korea Defense Ministry via AP

Nazvala ga je "glupim" planom odbacivši ideju o angažovanju sa Seulom.

Kim Jo Džong je rekla južnokorejskom predsedniku Jun Suk-jul u da "prestane da sanja uzaludno", izvestila je u petak državna zvanična korejska centralna novinska agencija.

"Lovac koji danas govori o 'hrabrom planu', a sutra organizuje vežbe protiv Severne Koreje nije niko drugi do "mozak" Jun Suk-jul", izjavila je Kim Jo.

Ona je pod tim mislila na zajedničku vojnu vežbu Južnu Koreju i SAD koje su započele svoje predvežbe ove nedelje.

Pjongjang je poslao zahtev u kome traži od Vašingtona i Seula da obustave vežbe nazivajući to jednom od takozvanih "neprijateljskih politika".

Suk-julova inicijativa je plan da se pomogne u obnovi uništene privrede Severne Koreje ako Pjongjang preduzme konkretne korake ka denuklearizaciji.

Kim je oštro osudila njegov govor rekavši da će "psi uvek lajati, i kao štenci i kao odrasli, a isto važi i za predsednika Južne Koreje".

"Najodbojnija stvar je bila kada je drsko izrekao apsurdne reči da nam je predložio 'hrabar plan' za radikalno poboljšanje ekonomije i javnog blagostanja ako zaustavimo nuklearni razvoj i okrenemo se suštinskoj denuklearizaciji", izjavila je Kim.

Ona je omalovažavala njegov govor, rekavši da bi "bilo povoljnije za njegov imidž začepi usta".

Kim Jo Džong, rođena 1987. godine, najmlađa je sestra severnokorejskog vođa, a ujedno i najbliža. Za nju se godinama govori da je prva opcija da preuzme vlast ako se Kimu nešto desi. Ona često daje oštre izjave protiv Južne Koreje i njenih saveznika, a pogotovo protiv Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: