Nastavak epizode "razuzdana premijerka": Pili jesmo, drogirali se nismo

Finska premijerka Sana Marin izjavila da je uznemirena zbog toga što su videosnimci njenog plesa i pevanja na privatnim zabavama objavljene na internetu.

Izvor: index.hr

Petak, 19.08.2022.

10:05

Nastavak epizode
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Marin je to rekla nakon što se dvominutni video njenog pevanja i plesanja s poznatim domaćim influenserima i umetnicima proširio društvenim mrežama i finskim medijima, nakon čega se pojavila i sumnja da je premijerka konzumirala alkohol i narkotike.

Snimci su provbitno objavljeni na privatnom nalogu na Instagramu, ali su ubrzo iscureli u javnost.

Marin, koja je u decembru 2019. postala najmlađa čelnica vlade na svetu, rekla je da je znala da je snimaju, ali da nije mislila da će snimci postati javno dostupni. "Ti snimci su privatni i snimani su u privatnom prostoru. Zameram što su dospeli u javnost", rekla je Marin novinarima, dodajući da ne zna ko ih je prosledio.

Međutim, mnogi Finci izrazili su podršku mladoj premijerki zbog načina na koji spaja privatni život s visokom karijerom. Ali, list Helsingin Sanomat piše da je epizoda izazvala pitanja o njenom prosuđivanju. "Premijerka može, u osetljivoj situaciji, da stavi oružje informacionog rata u ruke onih koji bi želeli da naštete Finskoj", piše list.

Marin je rekla da je videokompilacija video-isečaka sa dva različita događaja od pre nekoliko sedmica. Rekla je i da su ljudi na zabavama konzumirali alkohol, ali da se niko nije drogirao, koliko ona zna.

"Samo smo se zabavljali, takođe na buran način. Plesala sam i pevala", rekla je Marin, negirajući tvrdnje da su snimci bili reklamni trik manje od godinu dana do sledećih opštih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: