"Evropa je osuđena na glad, hladnoću i izolaciju"

Vašington je spreman da učini sve kako bi zadržao vlast nad svetom, žrtvujući dobrobit evropskih građana i ekonomije, kaže predsednik Dume Vjačeslav Volodin.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE/Ilustracija
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE/Ilustracija

"Vašington je osudio Evropu na glad, hladnoću i izolaciju. Cena gasa u Sjedinjenim Američkim Državama trenutno iznosi 333 dolara za hiljadu kubnih metara. Sam Vašington ga prodaje Evropi 7,3 puta skuplje, čineći ekonomiju EU nekonkurentnom", napisao je on na svom Telegraf kanalu.

"Inflacija je već dostigla rekordnu vrednost za evrozonu od 8,9 odsto. Vašington je spreman na sve kako bi zdržao vlast nad svetom, žrtvujući za to dobrobit građana i ekonomije evropskih zemalja", dodao je on.

Volodin je istakao da velike vrućine koje su pogodile Evropu snažno utiču na poljoprivredu. Žetva je 20 odsto manja u poređenju sa prošlogodišnjom. Pored toga, primetan je deficit električne energije, a njena vrednost porasla je šest puta za godinu dana.

"Odluke evropskih država da odbace ruske energente, raskinu ekonomsku saradnju sa našom zemljom i zabrane ulazak ruskim državljanima donete su pod pritiskom SAD. Sprovodnici njihove politike u Evropi su Engleska, koja je istupila iz EU i zemlje kojima je od suvereniteta ostalo samo ime: Litvanija, Letonija, Estonija, Ukrajina. Toj rusofobičnoj koaliciji, u nadi da će dobiti američku pomoć, priključile su se Poljska, Češka i Finska", zaključio je on, prenosi Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu