Kosovska policija pokrenula istragu o grafitima u Severnoj Mitrovici

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/Djordje Savic
EPA/EFE/Djordje Savic

U Severnoj Mitrovici jutros osvanuli grafiti: "Čekamo vas" FOTO

Kosovska policija saopštila je da pokrenula istragu u vezi sa grafitima "Ne brinite, tu smo", "Severna brigada" i „Ne brinite, čekamo vas“, koji su juče osvanuli u Severnoj Mitrovici.

Kako je danas saopšteno iz policije, grafite su ispisala nepoznata lica, a predmet je pokrenut kao Izazivanje mržnje i netrpeljivosti, prenosi portal KoSSev.

Novi grafiti osvanuli su na ulicama Severne Mitrovice uoči razgovora u Briselu izmedju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali i nakon prekjučerašnjih razgovora Vučića s generalnim sekretarom NATO-a kada je srpski predsednik poručio da na Severu postoji "nova generacija klinaca koji neće da trpe teror", ali i da to "nema više veze ni sa njim, ni sa Jansom Stoltenbergom", objavio je portal.

Kosovske vlasti najavile su da će 1. septembra započeti primenu odluke o preregistraciji na "RKS" tablice, posle jednomesečnog odlaganja iznudjenog nakon intervencije ambasadora SAD, a čemu je prethodilo zaoštravanje situacije na terenu. ; Srpska strana i dalje tvrdi da odluke o uklanjanju registarskih tablica koje izdaje MUP Srbije za kosovske gradove, te uvođenju recipročne mere izdavanja ulazno-izlaznog dokumenta za one koji sa srpskim dokumentima ulaze na Kosovo, neće prihvatiti.

Razgovori na najvišem nivou izmedju Beograda i Prištine održanim juče u Briselu prošli su bez dogovora, ali se nastavljaju do 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 54 idi na stranu