Na dan kada se glasa o poverenju Vladi Dritana Abazovića na Sveti Stefan sleće jedan helikopter

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik putuje u Crnu Goru, uoči glasanja o poverenju vladi crnogorskog premijera Dritana Abazovića, pišu mediji u BiH.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.08.2022.

12:25

Na dan kada se glasa o poverenju Vladi Dritana Abazovića na Sveti Stefan sleće jedan helikopter
EPA-EFE/RONALD WITTEK/Ilustracija

Kako navodi portal Istraga.ba, u službenoj najavi događaja za petak 19. avgust nema informacija o aktivnostima člana Dodika, jer on zvanično danas neće raditi. Ali drugi dokumenti koji su u posedu tog portala otkrivaju da će Dodik u petak oko podneva helikopterom otputovati u Crnu Goru.

Destinacija su, kako se dalje navodi, Budva i Sveti Stefan. Da ovo nije turistička poseta, dokazuje vreme povratka. "Povratak iz Budve - Sveti Stefan u Trebinje planiran je istog dana, u 16 sati", navedeno je u dokumentima dostavljenim crnogorskoj policiji.

Dodikova poseta Crnoj Gori trajaće tako svega četiri sata. Nije navedeno s kim će se sresti, a medijima u Crnoj Gori nije najavljena njegova poseta.

Među najavljenim događajima za petak 19. avgust nema nijednog značajnijeg događaja na Svetom Stefanu. Najbitniji crnogorski događaj danas je, ipak, u Podgorici, gde se u skupštini raspravlja o poverenju Vladi Dritana Abazovića.

U međuvremenu oglasio se i Abazović, koji je crnogorskim medijima potvrdio vest o Dodiku, rekavši da se srpski član predsedništva BiH u Crnoj Gori nalazi u privatnoj poseti.

"Mi imamo na stotine turista, a Dodik se najavio regularno. U Crnu Goru je svako dobrodošao, a da li će on da ima neke političke sastanke mene to ne interesuje", rekao je Abazović uoči sednice parlamenta koja bi trebalo da glasa o (ne)poverenju njegovoj vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: