Vučić čestitao medalje mladim matematičarima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu na medalji osvojenoj u Indoneziji.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je dve srebrne medalje i jednu bronzanu medalju na Međunarodna informatičkoj olimpijadi (International Olympiad in Informatics – IOI) u Indoneziji, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

"Sve čestitke našim mladim matematičarima Jovanu Benginu, Mateji Vukeliću i Filipu Bojkoviću, koji su osvojili dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Medjunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji. Vi ste naš ponos, budućnost i najlepše lice Srbije za koje se svakog dana borimo. Država će dati sve od sebe da vam omogući da se usavršavate i u svojoj zemlji ostanete, kako biste na najbolji način doprineli njenom napretku“, navodi se u čestitki Vučića, saopštila je pres-služba predsednika.

Na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, održanoj od 7. do 15. avgusta, učestvovalo je 349 takmičara iz 88 zemalja. Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Jovan Bengin, učenik četvrtog razreda, i Mateja Vukelić, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalje.

Filip Bojković, učenik drugog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojio je bronzanu medalju. Četvrti član ekipe bio je Toni Škrijelj, učenik četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu. Rukovodioci ekipe su bili Marko Savić - Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu, i Pavle Martinović - Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu, navelo je Društvo matematičara Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu