"Smišljeni teror agresora može imati katastrofalne posledice"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se danas sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.08.2022.

17:30

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

On je usaglasio detalje moguće misije Medjunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u nuklearnoj elektrani Zaporožje, navodi se u saopštenju na sajtu ukrajinskog lidera.

Takođe, poseta delegacija nuklearnom postrojenju "treba da bude obavljena legitimno", preko teritorije koje su slobodne od ruskih trupa, preneo je TAS S. Zelenski je ranije danas rekao u razgovoru sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom u Lavovu da Svetska organizacija "mora da osigura bezbednost nuklearne elektrane Zaporožje".

"Posebna pažnja posvećena je ruskoj nuklearnoj uceni u Zaporožju. Taj smišljeni teror agresora može imati katastrofalne posledice za ceo svet", napiso je Zelenski na svom Telegram kanalu. Istakao je da zbog toga UN moraju da osiguraju bezbednost tog strateškog objekta, njegovu demilitarizaciju i potpuno oslobadjanje od ruskih trupa, prenosi Rojters.

Zelenski je naveo da je u razgovoru bilo reči i o sporazumu o hrani i da je dogovoreno da bude nastavljena koordinacija u sprovođenju inicijative za žito. U Lavovu danas pored Gutereša boravi i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, a nakon bilateralnih susreta planiran je i trilateralni sastanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: