"Napali smo 'treću zemlju'"

Između ostalog, Kohavi je objasnio da su tokom napada u Gazi izraelske snage eliminisale nekoliko visokih zvaničnika palestinske organizacije Islamski džihad.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2022.

14:13

EPA-EFE/ALAA BADARNEH

"Pre deset dana Islamska država je sa velikom preciznošću pogodila Tajzir el Džabarija“, rekao je Kohavi.

Zanimljiva je informacija koju je Kohavi izneo o drugim aktivnostima izraelskih snaga tokom operacije "Zora" u pojasu Gaze.

"Istovremeno, Islamska država je izvršio talas hapšenja na Zapadnoj obali i istovremeno smo napali ’treću zemlju‘ i sproveli odbrambene aktivnosti duž ostatka državne granice", rekao je Kohavi.

Iako Kohavi nije imenovao "treću zemlju" koju je Izrael napao između 5. i 8. avgusta, arapski mediji su istakli da je 7. avgusta najmanje šest iranskih i libanskih savetnika ubijeno u Jemenu, u kampu koji su vodili pobunjenici Huti koje podržava Iran.

U izveštajima koje su objavili saudijski mediji, navodi se da je u eksploziji poginulo na desetine pobunjenika, a da je raketna eksplozija izazvala i još jednu eksploziju u fabrici oružja u blizini glavnog grada Jemena.

Izrael je takođe ranije, tokom napada u Gazi i drugim oblastima, bio spreman da pogodi ciljeve koji se nalaze relativno daleko od granica. Između ostalog, to je uključivalo nekoliko vazdušnih udara u Sudanu, ali i napade u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: