Dodik putuje u Rusiju: Rekao i kada

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će krajem septembra posetiti Rusiju.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

"Ja se pripremam da krajem sledećeg meseca putujem ponovo u Rusiju na ranije dogovoreni sastanak", kazao je Dodik novinarima posle sastanka sa ruskim ambasadorom u BiH Igorom Kalabuhovom.

Naveo je da je na sastanku razgovarano i o izgradnji gasovoda prema Banjaluci, dodavši da Savet ministara BiH ni posle 12 godina nije postigao konsenzus u vezi sa izgradnjom gasovoda.

"Dok smo mi u vlasti, a verujemo da ćemo ostati, neće proći nijedan projekat u BiH dok se ne odobri pitanje prolaska gasovoda prema Banjaluci", kazao je on novinarima. Dodik je rekao da je sa Kalabuhovom razgovarao o saradnji i aktuelnoj situaciji u BiH koja je potpuno blokirana, a ponovio je raniji stav da je Kristijan Šmit nelegalni Visoki predstavnik u BiH.

Komentarišući Šmitovu jučerašnju vrlo burnu reakciju u Goraždu, kada je političare nazvao "smećem", pošto mu je novinarka postavila pitanje da li će nametnuti Izborni zakon BiH, Dodik je kazao da se video "jedan razjareni Šmit".

"Vidim da je govorio da su političari smradovi. Ja sam razumeo da su to oni u Federaciji BiH, a ne mi u RS, nas zove neke rakije da pijemo", kazao je Dodik. Dodao je da je on shvatio da je Šmit time mislio reći da su oni u RS "dobri momci". "Međutim, on i dalje ostaje nelegalan Visoki predstavnik. On ne može na taj način pribaviti svoj legitimitet", naveo je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu