Rusija: Sutra se sprema

Ministarstvo odbrane saopštilo je da Ukrajinci spremaju provokaciju u nuklearnoj elektrani Zaporožje.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2022.

08:25

Rusija: Sutra se sprema
Ilustracija, foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Kako prenosi "Sputnjik", zvanični Kijev navodno planira da izvede provokaciju tokom posete generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša.

"Režim u Kijevu planira da 19. avgusta napad na elektranu u Zaporožju tokom posete generalnog sekretara UN. Kao rezultat provokacije, Rusija će biti okrivljena za izazivanje katastrofe u elektrani", naveo je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Konašenkov je dodao da će jedinice 44. artiljerijske brigade ukrajinske vojske iz Nikopolja gađati teritoriju nuklearne elektrane Zaporožje.

"Krivica će biti svaljena na rusku vojsku", kazao je on. Kako prenose svetski mediji, Rusija je saopštila da u blizini nuklearne elektrane nema teško naoružanje. U blizini nuklearne elektrane Zaporožje odvijaju se borbena dejstva, a ruska i ukrajinska strana međusobno se optužuju da svojim dejstvima ugrožavaju rad postrojenja i povećavaju rizik od nuklearne katastrofe.

Podsećanja radi, B92.net pre nekoliko dana pisao je o tome da li nam preti novi Černobilj i da li bi Srbija bila u opasnosti ukoliko bi došlo do havarije ili eksplozije u nuklearnoj elektrani Zaporožje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: