Putinova dobitna kombinacija

Moskva -- Izjava Putina o prebacivanju raketnih sistema Iskander-M u Minsk šalje signal NATO-u da je Rusija spremna da pokrije svoje saveznike svojim nuklearnim snagama.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE MAXIM SHIPENKOV

To je ocena kolumnistkinje Debalina Gošal u članku za magazin "Nešnal Interest", prenose RIA Novosti.

"Želja Rusije da u Belorusiju prebaci raketne sisteme sposobne da nose nuklearno oružje je signal da Moskva, kao i NATO, može da pokrije svoje saveznike svojim nuklearnim kišobranom", rekla je Gošal.

Autorka publikacije smatra da je transfer kompleksa Iskander-M od koristi i Rusiji i Belorusiji.

"Sistemi dugog dometa će Belorusiji dati mogućnost da bolje odvrati zemlje NATO-a. Ovo je u stvari dobitna situacija za Moskvu i Minsk ", navodi se u članku.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa šefom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom rekao da će Rusija u narednim mesecima prebaciti komplekse Iskander-M u Minsk.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov naglasio je da ruski lider nije govorio o transferu raketa sa nuklearnim oružjem, već je reč o kompleksima koji su tehnički sposobni da nose različite vrste naoružanja.

"Iskander-M" je projektovan za uništavanje malih i oblasnih ciljeva na udaljenosti do 500 kilometara, kao što su raketni sistemi i višecevni raketni sistemi, artiljerija velikog dometa, komandna mesta i centri veze, kao i avioni i helikopteri na aerodromima, navodee Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu