Rusija: Imamo razlog da verujemo da Vučić neće

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio da je uveren će predsednik Srbije ostati pri svojoj politici odbacivanja sankcija Rusiji.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 18.08.2022.

12:40

Rusija: Imamo razlog da verujemo da Vučić neće
Screenshot/TV Prva

"Pitanje pritisaka i pokušaja da se primora Beograd da okrene leđa Rusiji postoji i postojaće, ali na osnovu Vučićevih zvaničnih izjava i da kažem ličnu stvar, na osnovu kontakata sa njim postoji razlog da se kaže da je Vučićev pristup odbacivanja antiruskih mera veoma stabilan i principijelan", rekao je Bocan-Harčenko za televiziju Rusija-24.

On je dodao i da ima razloga da Rusija očekuje da će se tako nastaviti.

Prema njegovim rečima, Vučićev stav je sasvim jasan i definitivan u kontekstu linije koju Srbija vodi strateški, dugoročno i koju Srbija nije napustila, uključujući ulazak u Evropsku uniju i nastavak pristupnih pregovora.

"Druga stvar je što je Zapad sve zahteve za evropski put Beogradu sveo na tri (zahteva): pridruživanje antiruskim sankcijama, priznavanje nezavisnosti Kosova i smanjenje veza sa rukovodstvom Republike Srpske", rekao je Bocan-Harčenko.

On je istakao da su to zahtevi koji su najosetljiviji i apsolutno neprihvatljivi za Beograd, preneo je Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: